Na “Groblju mira” –  Bile organizirano je održavanje 73. obljetnice velikog stradanja hrvatskog naroda i komemoracija za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata, u u okviru obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima, komunizma, nacizma i fašizma, koji se obilježava 23. kolovoza, a u organizaciji Odjela HNS-a BiH za Drugi svjetski i Domovinski rat.

Misno slavlje ispred crkve sv. Josipa predvodio je mons. dr. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup u miru.Svečano misno slavlje ispred crkve sv. Josipa, predvodio je mons. dr. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup u miru.

Nakon misnog slavlja uslijedilo je polaganje vijenaca i svijeća.

Nazočnima su se obratili hrvatski član Predsjedništva Dragan Čović, IIija Vrljić, pročelnik Odjela za drugi svjetski i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora, Fra Miljenko Stojić, dopredsjednik i povjerenik Komisije Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije BiH za hrvatski martirologij u Mostarsko-duvanjskoj i Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji. Komisija nastavlja s radom i popisuje sve pobijene.

Obilježavanju ove obljetnice nazočili su brojni vjerski, vojni, kulturni i politički dužnosnici hrvatskog naroda iz BiH i Republike Hrvatske.

Foto.HNS