Naslovnica Kultura Daniela Škegro predstavlja knjigu “Sinovi zemlje svete”

Daniela Škegro predstavlja knjigu “Sinovi zemlje svete”

417
0

Daniela Škegro predstavlja knjigu “Sinovi zemlje svete” koja će se održati u Mostaru 06. listopada 2018. godine u 18:00h u Maloj dvorani HD Herceg Stjepan Kosača.

U četvrtoj zbirci Daniela nam donosi pjesme i kolumne pisane za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva Rusija 2018.

Daniele Škegro poznata kantautorica, književnice i kolumnistice, na predstojećim izborima je i jedne od kandidatkinja za zastupnicu u Skupštini HNŽ.

Iz recenzia koji su napisane u zbirci “Sinovi zemlje svete”

“Ova zbirka pjesama prati naše Vatrene sportaše od povijesti Hrvata pa do brojnih stresnih događaja na njihovom putu do fantastičnog finala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018.,čime smo oduševili cijeli svijet, a po autoričinu osvrtu bilo je dosta “nevjernih Toma” i nezasluženih sarkastičnih komentara, pogotovo onih koji su napravili ništa ili jako malo u životu za ugled svoje države, općine ili grada, a kamo li u najgledanijem sportu na svijetu, gdje je Svjetsko nogometno prvenstvo gledanije čak i od Olimpijskih igara.

Ujedno prenosim iskrene čestitke oca Hrvatskog svjetskog nogometa, našeg “tate Ćire” Blaževića, koji je oduševljen emocijama u Vašim pjesmama i tekstovima”-iz recenzije
dr.sc.Damira Škare Glavnog tajnika Hrvatskog kluba olimpijaca.

“Zapravo je riječ o problematici o kojoj se rijetko progovara, no njome se Hrvati u BiH već dugo suočavaju, jer nekima, usudila bih se reći neukima, teško je prihvatiti da je Hrvat jednostavno Hrvat gdje god da živio. Daniela Škegro iznimno se kritički osvrnula na taj problem Hrvata u BiH. Hrvati u Hercegovini iznimno su nacionalno ponosan narod. Oduvijek su to i bili. I taj se ponos itekako vidi u pjesmama i komentarima Daniele Škegro u njezinu autorskome djelu “Sinovi zemlje svete”. – napisala je u recenziji za ovu zbirku-književnica i urednica hrvatsko-njemačkoga “Fenix Magazina”

Predstavljački ove hvale vrijedne zbirke su  Marija Lovrić i Marija Ćeškić.

Voditeljica programa – Julija Gubeljić.

Gosti u programu – Športski plesni klub Zrinjski.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime