Svjetski prvak Kvesić: Sada sam blizu nastupa na OI u Tokiju
Na putu do finala, nakon što je u 1. kolu bio slobodan, Kvesić je ostvario pet impresivnih pobjeda, a zlatno odličje donijelo mu je i pregršt bodova u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.
Hrvatska karate reprezentacija osvojila je na Svjetskom prvenstvu u Madridu jedno odličje i to ono najsjajnije, koje je u poluteškoj kategoriji do 84 kg pripalo 22-godišnjem Ivanu Kvesiću, članu KK Hercegovina iz Zagreba. On se tim uspjehom približio nastupu na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju.
Širokobriježanin Ivan Kvesić prvak svijeta u karateu! ”Moram biti zadovoljan svojim nastupima, ali ostaje žal što zbog ozljede protivnika nisam zlato osvojio nakon nastupa u finalu. Ja sam protivnika iz Ukrajine već više puta pobjeđivao i vjerujem da bi tako bilo i u finalu u Madridu. Naslovom svjetskog prvaka sasvim sam se približio nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju”, rekao je na konferenciji za novinare Ivan Kvesić.
On je do naslova svjetskog prvaka stigao bez borbe u finalu jer se zbog ozljede njegov suparnik Ukrajinac Valerij Čobotar nije pojavio na tatamiju, javlja HRT. Na putu do finala, nakon što je u 1. kolu bio slobodan, Kvesić je ostvario pet impresivnih pobjeda, a zlatno odličje donijelo mu je i pregršt bodova u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju. Svjetsko prvenstvo u Madridu, na kojem je nastupilo je 1117 natjecatelja iz 144 zemlje, a među njima i 24 hrvatskih kararatašica i karataša koja su se natjecala u pojedinačnim i ekipnim konkurencijama, bilo je prvo otkako je karate postao olimpijski sport te ujedno i prva kvalifikacijska stepenica za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Kako do početka OI 2020. više neće biti svjetskih prvenstava vjerojatno će to svjetsko zlato Kvesiću biti dovoljno za nastup na Igrama u domovini karatea. Inače, Kvesić je treći svjetski prvak u povijesti hrvatskog karatea, prije njega zlatna odličja osvajali su Junior Lefevre 2000. u Munchenu te Danil Domdjoni na SP u Tokiju 2008.
 Bljesak.info 1 Foto: Facebook / Ivan Kvesić