Hrvati su sasvim sigurno najsnažnija sportska nacija u svijetu. Potvrđuju to neobrojene medalje koje osvajaju u svim disciplinama. Iseljena Hrvatska se također ponosi svojim sportašima. Svaki klub diljem svijeta koji se osnuje sa Hrvatskim predznakom je na čast i ponos domovine.

Hrvatski košarkaški klub Croatia Hawks iz Stuttgarta je jedan od njih. Novoosnovani klub 2018 krenuo je u Njemačku ligu sa realnim pogledom etabliranja u sezonu! Uz sve organizatorske poteškoće kao strani klub u Njemačkoj uspjeli su ono nenadajuće, uspon u veću ligu! U novu sezonu u većoj ligi sa novitetima iz domovine su Sokoli startali sa četiri pobjede i neporaženi su prvi na ljestvici! Pored svih modernih metoda vježbanja, izvrsnog treninga i ambiciozne konkurencije među igračima, je struktura, kvaliteta i širenje odjela naš prioritet.

Iz Hrvatskog Košarkaškog kluba Croatia Hawks u Sututtgartu poručuju:”Jeste li ikad igrali košarku i niste više početnik, želite podržati Hrvatski klub u inozemstvu, slobodno nas kontaktirajte.

Košarka je način života, strasti, vjere ili jednostavno najbolji sport na svijetu. Godinama je NBA promovirala sportski spektakl sa “Volim ovu igru”. Za mnoge profesionalne sportaše je košarka bijeg od socijalnih nejednakosti, košarka je za ljubitelje balansiranje akt emocionalnih uspona, za rekreativne je košarkaša uzdisanje s kožnom loptom osobnih napetosti, jačanje timskog rada. Tri, dva, Hrvatska!” Kako je Stuttgart poznat i po velikom broju Hrvata koji u njemu žive, vjerujemo da će dosta njih prepoznati sve kvalitete i prednosti Hrvatskoga Košarkaškoga kluba Croatia Hawks iz Stuttgarta, te im se pridružiti i podržati ih.Oni to zaslužuju!

Daniela Škegro