Naslovnica Kultura Posušje:Maturanati ŽZH na sajmu fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Posušje:Maturanati ŽZH na sajmu fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

71
0

Udruga Epsilon i ove je godine u Posušju ugostila brojne maturante s područja Županije zapadnohercegovačke kako bi im predstavila fakultete Sveučilišta u Zagrebu. 
Sajam fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je u dva dijela. U prvom dijelu studenti Marina Antonela Crnogorac i Marko Čutura predstavili su sve mogućnosti studiranja u Zagrebu. Bilo je riječi o studentskim domovima, poslovima, stipendijama, udrugama, raznovrsnosti športskog, kulturnog i zabavnog sadržaja koje donosi Zagreb, a koje studenti u Zagrebu preko svojih studentskih iskaznica mogu konzumirati znatno jeftinije. 
To su samo neke prednosti studiranja u Zagrebu. Prednost je i to što su veće mogućnosti studiranja bez školarine, zatim mogućnost rada preko student servisa gdje je dosta lako naći neki posao koji možete uskladiti s obvezama na fakultet, kazao je Marko Čutura, student geografije na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Zagrebu.
Marina Antonela Crnogorac, studentica FER-a je kazala da se uz redovito učenje zapravo u Zagrebu može proći prilično povoljno.
Redovito studiranje uz dobre ocjene daje mogućnost besplatnog školovanja, lakšeg dobivanja stipendije, a dobra organizacija vremena uz rad preko studentskog servisa daje mogućnost dodatne zarade tako da roditelji ponekad doista minimalno sudjeluju, kazala je Marina Antonela.
Drugi dio sajma je bio sam sajam na kojemu je za skoro svaki fakultet bio organiziran info pult s promotivnim materijalima, ali i student koji je s maturantima podijelio svoja iskustva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime