Naslovnica Kultura Hercegovka godine

Hercegovka godine

162
0

-Hercegovka godine-projekt koji će zasigurno biti pravo osvježenje kako Hercegovine,tako i dijaspore,na samom početku dobio je pozitivne komentare publike,pa smo stoga odlučili napraviti i intervju s gospođom Vesnom Bubalo Jelić voditeljicom ovog projekta.

Vesna Bubalo Jelić po struci je diplomirana ekonomistica,poduzetnica,tekstopisac,članica stručnih žirija više međunarodnih festivala kao i predsjednica Udruge -Male Melodije-koja se bavi promicanjem kulture i umjetnosti.

Gospođo Jelić,dobili smo najavu projekta-HERCEGOVKA GODINE-no ipak nam malo to približite.

U valovima silnih odlazaka iz Hercegovine,pregršt neugodnih i manje lijepih zbivanja odlučili smo projektom-HERCEGOVKA GODINE-unijeti malo svijetlijih tema i pozitivnih zbivanja ispod ovog komadića neba.

Ova manifestacija nije osmišljena samo kao puka zabava već daleko više od tog i cilj nam je da kao takva zaživi.Ovime želimo osnažiti ulogu žene u društvu ,razbiti sve predrasude i zadržati tradicionalne vrijednosti.

Vidjeli smo da ste rekli da je Daniela Škegro zapravo inicijator ove ideje,pojasnite nam kako je zapravo došlo do suradnje i što očekujete od ovog projekta.

Da,kao što sam već i ranije rekla projektna ideja je ideja naše kantautorice,spisateljice i kolumnistice Daniele Škegro.No,Danijela zbog svojih ovogodišnjih poslovnih obaveza i čestih putovanja u inozemstvo nije mogla odvojiti vrijeme i posvetiti se organizacijskom dijelu posla kao i svim poratnim obavezama koje zahtjeva projekt ove vrste,ta čast je pripala meni.

Žene su u društvu često marginalizirane  iako živimo u 21 st.To je potrebno mijenjati .U svakodnevnom životu teško je postići tu jednakost i odmaknuti se od patrijarhalnog shvaćanja odnosa u društvu.Ovime želimo pokazati svjetle i pozitivne primjere,želimo pohvaliti naše Hercegovke ,bilo da su u dijaspori ili domovini.

Otvorili ste nominacije kandidatkinja na koji način to mogu učiniti i koji kriteriji trebaju ispunjavati kandidatkinje za laskavu titulu-HERCEGOVKE GODINE-

Nominacije su već otvorene od 8.11.Svi koji žele nominirati -svoju hercegovku-mogu to učiniti slanjem maila na mail adresu hercegovkagodine gmail.com i putem društvenih mreža.

Naravno,uz ime i prezime,fotografiju poželjno je staviti opis zašto je baš ta kandidatkinja idealna za HERCEGOVKU GODINE-i moram priznati da nam već stižu jako kreativni odgovori koje ćete kroz par dana moći vidjeti na društvenim mrežama.

Nominirati možete svoju majku,prijateljicu,suprugu,baku,šeficu,djelatnicu ili bilo koju osobu koja vas inspirira kao pozitivna članica društva.Prijave se dostavljaju do 5.12.2019. u  23 -59h.

Nakon toga će krenuti prvi krug glasovanja koliko će trajati prvi krug to je teško predvidjeti,jer ovisi o tome koliko će kandidatkinja biti nominirano.

No,ono što već sada vidimo ,ovo će uistinu biti zanimljiva -utrka-.

Ponovite nam još jednom  za koji datum je predviđena dodjela nagrada i gdje će se održati

Finalna večer odnosno manifestacija -HERCEGOVKA GODINE-bit će održana 17.prosinca 2019.u Hrvatskom Domu -Herceg Stjepan Kosača-s početkom u 19h.

Sama manifestacija biti će popraćena lijepom glazbom i modnom revijom,tako da zanimljivosti i dobre atmosfere neće nedostajati.

Ženama bih poručila -Budite svoje i zadržite svoju nježnost,to je naša prirodna odlika,a muškarcima-Volite žene jer shvatiti ih ne možete nikada.Žene su čarobna,mistična i nelogična bića.I naravno ne zaboravite nas zapratiti nas na našim društvenim mrežama,predložite što veći broj-svojih hercegovki-kako bismo uveličali ovu manifestaciju i da -HERCEGOVKA GODINE-postane tradicija.

Vesna Bubalo Jelić

fotografija hercegovina in

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime