Naslovnica Kultura Đakonsko ređenje u Širokom Brijegu

Đakonsko ređenje u Širokom Brijegu

55
0

Bogoslovi Hercegovačke franjevačke provincije, fra Zlatko Ćorić i fra Renato Galić primit će sveti red đakonata u petak 29. studenoga 2019. u Širokom Brijegu. Na svetkovinu Svih svetih Franjevačkoga reda s početkom u 12 sati, fra Zlatko i fra Renato bit će zaređeni za đakona po rukama pomoćnog biskupa banjalučkog mons. Marka Semerena.

Fra Zlatko Ćorić rođen je 20. veljače, 1990. Pripada župi sv. Ivana apostola – Mostar. Redovničko oblačenje imao je 13. srpnja 2013. u Tomislavgradu. Prve privremene zavjete položio je 5. srpnja 2014. na Humcu. Svečane (doživotne) zavjete položio je u Međugorju 15. rujna 2019. Trenutno djeluje u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu. 

Fra Renato Galić rođen je 26. studenog, 1992. Pripada župi Uznesenja Blažene Djevice Marije – Široki Brijeg. Redovničko oblačenje imao je 13. srpnja 2013. u Tomislavgradu. Prve privremene zavjete položio je 5. srpnja 2014. na Humcu. Svečane (doživotne) zavjete položio je u Tomislavgradu, 2. rujna 2018. Fra Renato je trenutno u Rimu na studiju.

Prema Katekizmu katoličke crkve, đakoni su zaređeni za zadatke služenja u Crkvi. Dužnost đakona je između ostalog, pomagati biskupu i prezbiterima u slavljenju božanskih otajstava, osobito euharistije, dijeliti euharistiju, prisustvovati ženidbi i blagoslivljati je, naviještati evanđelje i propovijedati, voditi sprovode i posvetiti se različitim službama kršćanske ljubavi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime